Termékkeresés

Málna Fertődi narancs

PDFNyomtatásE-mail
Szabadgyökeres (30-40 cm növények)
Fert__di_narancs_52d4fa6307ae0.jpgFert__di_narancs_52d4fa6307ae0.jpg
Leírás

 

Jellemzői: nagyon erőteljes növekedésű, sarja félig felálló, de termesztéséhez támrendszert igényel, mert a nagy tömegű termés a földre húzza. Sarjtermelő képessége közepes. Bokra egészséges, a vesszőt és levelet károsító gombákra nem érzékeny, gyümölcse nem fogékony a szürkepenészes rothadásra.

 Termése: gyümölcse megnyúlt kúp alakú, az érés kezdetén kajszi, majd narancs színűvé válik. Hús állománya jó, íze kellemesen édes, savtartalma alacsony. A vacokkúpról könnyen leválasztható, de erős szél nem rázza le a bokorról.

Tipikus kétszertermő fajta, mert másodtermését augusztus közepétől érleli. Nagyon bőtermő, második érési periódusában nagyobb gyümölcsöket képez. Nyári érésének kezdete június első harmadában kezdődik.

Ültetés és gondozás: A tőtávolság 40-60 cm legyen és a sorok egymástól 1,20-1,60 cm - távolságra legyenek egymástól. Tavasszal a fiatal hajtásokat 4-5 szemre metsszük vissza. Kifejezetten jó hatású a málna alá vetett zöldtrágya, mely maradhat mulcs gyanánt. A málnát két alkalommal kell metszeni. Az első a málna ritkító metszése nyáron, közvetlenül a szüret után, a másik a termővesszők visszametszése télen. Ilyenkor a letermett vesszőket tőből kinyessük.

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház