Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

„Isten patikája” mondták őseink a dióról (Juglans regia), utalva arra, hogy az anyatermészet milyen csodálatos gyógyító és tápláló hatású gyümölccsel lepte meg az embert.

 

A dió sokféle értéke és áldásos hatása:

A dióbél tartalmazza a legtöbb, az emberi szervezet számára hasznosítható és egészséges olajat. A dióban nincs koleszterin, Kaliforniai adatok szerint a dióolaj 76 %-a többszörösen telítetlen zsírsav (ebből 61 % linolsav, 15 % linolénsav), 14 %-a egyszeresen telítetlen zsírsav (szinte kizárólag olajsav), és csak 10 %-a telített zsírsav (ebből 7 % palmitinsav, 3 % sztearinsav). Miért olyan nagyon fontos ez? Mert a linolsav és a linolénsav, ami az ember zsírsavösszetételének kb. 10 %-át teszi ki, nélkülözhetetlen, esszenciális zsírsav, az emberi szervezet nem képes felépíteni, és más táplálékból, mint növényi olajból nem juthatunk hozzá. Az emberi és állati szervezetben raktározott zsír állaga, konzisztenciája a zsírsavak összetételétől függ. Minél nagyobb az alacsony olvadáspontú, többszörösen telítetlen zsírok aránya, annál jobban bírja a szervezet a hideget, ami szélsőséges, kontinentális éghajlatunkon fontos. És sportolóknak, gyerekeknek, időseknek, stb. A dióbélben pedig, éppen ezekből van sok. Barátkozzunk meg a zsírral! A zsíranyag nem egy természetidegen anyag, hanem az emberi szervezet nélkülözhetetlen összetevője, aminek jelen kell lennie szervezetünkben, életfunkcióinkban. A zsíranyag nemcsak tartalék-tápanyag, hanem például a sejtmembránok felépítésében is részt vesz. Ha étrendünkben nincs legalább 15 % zsíranyag, mint az omega-3-mal és az omega-6-tal jelölt, a dióolajban előforduló olajok, akkor kulcsfontosságú életfunkcióink sérülnek. Ezeket az emberi szervezet nem tudja más anyagokból, más zsírsavakból előállítani, ezek esszenciális zsírsavak.

A dióbél olaja éppen az emberi szervezetre jellemző konzisztenciájú zsír felépítésében segít. Természetesen, erre más növényi olajok is képesek, továbbá egyes halak zsíranyaga is, de a nélkülözhetetlen olajsavak a dióbélben koncentráltan találhatók, hiszen, mint láttuk, a dió olajtartalmán belül a telítetlen olajsavak mennyisége a 7,5-szerese a telítettekének, nincs szükség, tehát egyéb olajtartalmú ételekkel próbálkozni. A telítetlen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavak iránti emberi szükségletet napi 10 db dió belének elfogyasztása tökéletesen kielégíti.
A dióbél fehérjéi: 100 g dióbélben 15-16 g fehérje van, ami megfelel más magvak (búza, stb.) vagy a halhús fehérjetartalmának, és meghaladja a tojás fehérjetartalmát. Összetételük viszont rendkívül kedvező. A dióbél fehérjéi tehát gyakorlatilag szinte teljes értékűnek tekinthetők. És mindez még csak magának a dióbélnek az értéke. Nem véletlen, hogy a rómaiak a diót az istenek eledelének nevezték, a dió egy része valóban az isteneket illette.
Találatok: 1 - 7 / 7

Dió, diófélék

7d.gif

'ALSÓSZENTIVÁNYI 117 ' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

'ALSÓSZENTIVÁNYI' 118 dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

7d.gif

'MILOTAI 10 ' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

'TISZACSÉCSI 2' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

7d.gif

'TISZACSÉCSI 83' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház