Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2023. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

„Isten patikája” mondták őseink a dióról (Juglans regia), utalva arra, hogy az anyatermészet milyen csodálatos gyógyító és tápláló hatású gyümölccsel lepte meg az embert.

 

A dió sokféle értéke és áldásos hatása:

A dióbél tartalmazza a legtöbb, az emberi szervezet számára hasznosítható és egészséges olajat. A dióban nincs koleszterin, Kaliforniai adatok szerint a dióolaj 76 %-a többszörösen telítetlen zsírsav (ebből 61 % linolsav, 15 % linolénsav), 14 %-a egyszeresen telítetlen zsírsav (szinte kizárólag olajsav), és csak 10 %-a telített zsírsav (ebből 7 % palmitinsav, 3 % sztearinsav). Miért olyan nagyon fontos ez? Mert a linolsav és a linolénsav, ami az ember zsírsavösszetételének kb. 10 %-át teszi ki, nélkülözhetetlen, esszenciális zsírsav, az emberi szervezet nem képes felépíteni, és más táplálékból, mint növényi olajból nem juthatunk hozzá. Az emberi és állati szervezetben raktározott zsír állaga, konzisztenciája a zsírsavak összetételétől függ. Minél nagyobb az alacsony olvadáspontú, többszörösen telítetlen zsírok aránya, annál jobban bírja a szervezet a hideget, ami szélsőséges, kontinentális éghajlatunkon fontos. És sportolóknak, gyerekeknek, időseknek, stb. A dióbélben pedig, éppen ezekből van sok. Barátkozzunk meg a zsírral! A zsíranyag nem egy természetidegen anyag, hanem az emberi szervezet nélkülözhetetlen összetevője, aminek jelen kell lennie szervezetünkben, életfunkcióinkban. A zsíranyag nemcsak tartalék-tápanyag, hanem például a sejtmembránok felépítésében is részt vesz. Ha étrendünkben nincs legalább 15 % zsíranyag, mint az omega-3-mal és az omega-6-tal jelölt, a dióolajban előforduló olajok, akkor kulcsfontosságú életfunkcióink sérülnek. Ezeket az emberi szervezet nem tudja más anyagokból, más zsírsavakból előállítani, ezek esszenciális zsírsavak.

A dióbél olaja éppen az emberi szervezetre jellemző konzisztenciájú zsír felépítésében segít. Természetesen, erre más növényi olajok is képesek, továbbá egyes halak zsíranyaga is, de a nélkülözhetetlen olajsavak a dióbélben koncentráltan találhatók, hiszen, mint láttuk, a dió olajtartalmán belül a telítetlen olajsavak mennyisége a 7,5-szerese a telítettekének, nincs szükség, tehát egyéb olajtartalmú ételekkel próbálkozni. A telítetlen, illetve többszörösen telítetlen zsírsavak iránti emberi szükségletet napi 10 db dió belének elfogyasztása tökéletesen kielégíti.
A dióbél fehérjéi: 100 g dióbélben 15-16 g fehérje van, ami megfelel más magvak (búza, stb.) vagy a halhús fehérjetartalmának, és meghaladja a tojás fehérjetartalmát. Összetételük viszont rendkívül kedvező. A dióbél fehérjéi tehát gyakorlatilag szinte teljes értékűnek tekinthetők. És mindez még csak magának a dióbélnek az értéke. Nem véletlen, hogy a rómaiak a diót az istenek eledelének nevezték, a dió egy része valóban az isteneket illette.
Találatok: 1 - 7 / 7

Dió, diófélék

7d.gif

'ALSÓSZENTIVÁNYI 117 ' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények) dió alanyon.

8990 Ft

'ALSÓSZENTIVÁNYI' 118 dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

7d.gif

'BUZSÁKI PIROS' vérbélű dió

Cserepes oltvány (125/150 cm növények)

19500 Ft
7d.gif

'MILOTAI 10 ' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények) dió alanyon.

8990 Ft

'SYCHROV' pirosbelű dió

Cserepes oltvány (125+ cm növények)

19500 Ft

'TISZACSÉCSI 2' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

7d.gif

'TISZACSÉCSI 83' dió

Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház