Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Nyitvatermő, egylaki fa. A duglászfenyő nevét D. Douglas skót botanikusról kapta, aki Kanadában fedezte fel a fajt. Törzse egyenes, hengeres. A törzs átmérője eredeti termőhelyén akár 4 méter is lehet. Koronája széles kúp alakú. Ágai vízszintesen állnak. Hazájában akár 100 m magasra is megnőhet, nálunk maximum a 40 méteres magasságot érheti el. Gyors növekedésû fa. Ágrendszere meglehetõsen nyúlánk, laza. Leveleinek széle ép, színük világoszöld vagy sötét zöld, csillogó. A levélnyél rövid. Örökzöld. A túlevél 15-35 mm hosszú, egyenletesen, 1-1,5 mm széles.Lapos tűik puha tapintásúak. A levél ívesen hajtott.A levél fonákán két fehér csík található. A levél nyele az ágtól eláll. A tűket letépve sebhelyek maradnak az ágakon. A levelek dörzsölve narancsillatúak. Termése hosszúkás toboztermés. A toboz lecsüngő, maximum 10 cm hosszú. A toboz jellegzetessége, hogy a termőleveleknél hosszabb, meddő pikkelyeinek csúcsi része hegyes, három fogú. A mészszegény talajt kedveli. Közepesen öntözzük. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Fagytűrő. A növény magról szaporítható. Közepesen igényes faj. Parkokban, telepített állományokban gyakori. Karácsonyfának nagyon alkalmas, mert leveleit nem hullajtja le. Ez az egyik leglombtartóbb fenyõ. Viszonylag ritkábban kapható.
Nem található rekord

Duglászfenyő - Pseudotsuga

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház