Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2023. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A cédrus (Cedrus) a fenyők (Pinopsida) osztályában a tűlevelűek (Pinales) rendjébe, a fenyőfélék (Pinaceae) családjába és a vörösfenyőformák(Laricoideae) alcsaládjába tartozó növénynemzetség mindössze két (más szerzők szerint négy, megint mások szerint mindössze egy) fajjal.

A többi fenyőhöz hasonlóan az északi flórabirodalomban honos. A virágos növények térhódítása előtt kiterjedt erdőségeket alkotott szerte Eurázsiában; elterjedési területe azóta két, elszigetelt termőhelyre zsugorodott: a himalájai cédrus (mint neve is mutatja) a Himalájában, a libanoni cédrus pedig a Mediterráneumban él — a három alfaj egymástól is elszigetelt termőhelyeken, úgy, hogy állományait erősen összezsugorította a fakitermelés. Épp ezért egyesek szerint ezek valójában egyetlen faj földrajzilag elkülönült populációi, míg mások termőhelyek szerint külön-külön fajokat különböztetnek meg.

Koronája fiatal korában kúpos vagy ernyő alakú, az idősebb fáké szabálytalan — főleg a magányos példányoké hatalmasra nőhet. Ágai többé-kevésbé vízszintesen nőnek; az idősebb példányok ágai messze szétterülnek, a végük lehajlik.

Fajtól függően 0,5–5 cm hosszú tűlevelei a vörösfenyőkéhez hasonlóan a hosszúhajtásokon szórtan, a törpehajtásokon pedig 20–40 levele csomókban állnak, de színük a vörösfenyőkénél sötétebb; maguk a levelek merevebbek, a fa pedig örökzöld.

A fenyők nagy többségétől eltérően porzós virágzata is toboz: az ovális vagy kúp alakú porzós tobozok felállóak. Az alig centiméteres termős virágok a törpehajtások csúcsain fejlődnek ki. termésük 2–3 év alatt érik be, eközben a megnyúlt ovális alakú, lekerekített alapú toboz 5–10 cm-esre nő. A beérett toboz felnyílik, pikkelyekre esik szét, és kihullanak belőle a szárnyas magok.

Rendkívül hosszú életciklusú növény, amely nem ritkán 2-3000 évig is elél, és ötven éves kora előtt ritkán fordul termőre. Fiatalon kissé fagyérzékeny. Magyarországon csak kellő elővigyázattal nevelhető, mert a téli pangó vizet rosszul viseli. A fenti okokból erősen agyagos, kötött talajba és fagyzugos kertekbe nem ültethető. Az idős fák mélyre hatoló gyökereit a pangó víz már nem károsítja.

A hűvös, hegyvidéki éghajlatot kedveli. Rendszerint 1300 és 3000 m tengerszint feletti magasság között, sziklás, meszes talajon él, ahol kemény a tél és száraz a nyár. Szinte bármilyen talajon megmarad: az atlasz- és a libanoni cédrus épp oly jól érzi magát a mészkövön kialakuló lúgos, mint a bazalton, homokkövön vagy palán fejlődő savanyú talajon. A fanövedék mindazonáltal erősen függ a talaj minőségétől és mélységétől, valamint az éghajlati tényezőktől (különösen a csapadék mennyiségétől) – védett helyen, kellő öntözéssel több kertészeti változat is meglepően gyorsan gyarapodik.

Nem található rekord

Cédrus - Cedrus

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház