Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2023. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Nyitvatermő, egylaki fa. A duglászfenyő nevét D. Douglas skót botanikusról kapta, aki Kanadában fedezte fel a fajt. Törzse egyenes, hengeres. A törzs átmérője eredeti termőhelyén akár 4 méter is lehet. Koronája széles kúp alakú. Ágai vízszintesen állnak. Hazájában akár 100 m magasra is megnőhet, nálunk maximum a 40 méteres magasságot érheti el. Gyors növekedésû fa. Ágrendszere meglehetõsen nyúlánk, laza. Leveleinek széle ép, színük világoszöld vagy sötét zöld, csillogó. A levélnyél rövid. Örökzöld. A túlevél 15-35 mm hosszú, egyenletesen, 1-1,5 mm széles.Lapos tűik puha tapintásúak. A levél ívesen hajtott.A levél fonákán két fehér csík található. A levél nyele az ágtól eláll. A tűket letépve sebhelyek maradnak az ágakon. A levelek dörzsölve narancsillatúak. Termése hosszúkás toboztermés. A toboz lecsüngő, maximum 10 cm hosszú. A toboz jellegzetessége, hogy a termőleveleknél hosszabb, meddő pikkelyeinek csúcsi része hegyes, három fogú. A mészszegény talajt kedveli. Közepesen öntözzük. Nem bírja a szárazságot. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Fagytűrő. A növény magról szaporítható. Közepesen igényes faj. Parkokban, telepített állományokban gyakori. Karácsonyfának nagyon alkalmas, mert leveleit nem hullajtja le. Ez az egyik leglombtartóbb fenyõ. Viszonylag ritkábban kapható.
Nem található rekord

Duglászfenyő - Pseudotsuga

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház