Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött (tekintve, hogy minden növény leveles állapotban van!!), a szabadgyökerű növényekre leadott rendelést, ha abból van cserepes változat, akkor annak megfelelően visszaigazoljuk.  A rendelésfelvétel szabadgyökerű növényekre ettől függetlenül folyamatos 2023. őszi szállításra. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Kelet-Ázsiából származó gyümölcsfaj, Japánban, Kínában, Koreában nagy területeken termesztik. Több mint ezer régi Japán fajta ismert. Európában a múlt század elején fõleg Olaszországban és Spanyolországban kezdték ültetni és nemesíteni. Ezeknek az európai fajtáknak köszönhetően hazánkban is sok helyen sikerrel termeszthető. Néhány fajta fagytűrése elérheti a mínusz 20 fokot is . Előfordul még a volt Szovjet utódállamok területén is, és szinte a teljes Európában, még Német és Lengyelországban is.

A fő faj a Diospyros kaki: általában szubtrópusi - mediterrán - mérsékelt égövi területeken fordul elő, de termesztik szerte a világban még trópusi hegyvidéki területeken is. 

A datolyaszilva gyümölcse 20-25 dkg átlagsúlyú, ízében az őszibarack és a sárgabarack aromája keveredik. A gyümölcs októberben érik , akkor szedhető, ha a teljes felülete beszíneződött, de a fán maradva a néhány fokos fagy sem árt neki. A gyümölcs különféle anyagokat tartalmaz (csersav, tanninok), melyek friss fogyasztásnál összehúzó hatásúak, mint a kökény esetében. A gyümölcsöket nagyüzemileg etiléngázzal kezelik, melytől a gyümölcsben lévő savak elbomlanak. Házi körülmények között egyszerűen almák közé kell rakni . Az alma érésekor megfelelő mennyiségű etiléngáz szabadul fel, amitől a datolyaszilvában lévő csersav elbomlik, és a gyümölcs megpuhul. A gyümölcsök feldolgozva elvesztik összehúzó hatásukat. A hazai gyümölcsökhöz hasonlóan készíthető belőlük befõtt, lekvár, de nyersen is kiváló. Japánban nagy mennyiségben aszalják, ami különleges csemegének számít.

1. oldal / 2
Találatok: 1 - 20 / 25

Datolyaszilva (Diospyros kaki, Hurmikaki)

'CINEBULI' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'COSTATA' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'HACYA' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'HANA FUYU' csersavszegény lotusz alanyon

Cserepes, 80/100/125 cm méretű oltványok lotusz alanyon

15500 Ft

'HANA FUYU' csersavszegény virgiana alanyon

Cserepes, 80/100/125 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'HIRA TANENASHI' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'HYAKUME' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'JIRO' (FUYU) csersavszegény

Cserepes, 100/125 cm méretű oltványok virgiana alanyon

'MUSCAT' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'ROSIJANKA'

Cserepes 100-125 cm méretű oltványok virginia alanyon

16500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény

Cserepes 80/100/125 cm méretű oltványok lotusz alanyon

15500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény virginia alanyon

Cserepes 80/100/125 cm méretű oltványok virginiana alanyon

16500 Ft

'TIPO'

Szabadgyökerű 125/150 cm méretű oltványok lotusz alanyon

'TIPO'

Cserepes 100/125 cm méretű oltványok lotus alanyon

15500 Ft

'VANIGLIA'

Cserepes, 3 éves koronás 125/150 cm méretű oltványok

1. oldal / 2

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház