Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Kelet-Ázsiából származó gyümölcsfaj, Japánban, Kínában, Koreában nagy területeken termesztik. Több mint ezer régi Japán fajta ismert. Európában a múlt század elején fõleg Olaszországban és Spanyolországban kezdték ültetni és nemesíteni. Ezeknek az európai fajtáknak köszönhetően hazánkban is sok helyen sikerrel termeszthető. Néhány fajta fagytűrése elérheti a mínusz 20 fokot is . Előfordul még a volt Szovjet utódállamok területén is, és szinte a teljes Európában, még Német és Lengyelországban is.

A fő faj a Diospyros kaki: általában szubtrópusi - mediterrán - mérsékelt égövi területeken fordul elő, de termesztik szerte a világban még trópusi hegyvidéki területeken is. 

A datolyaszilva gyümölcse 20-25 dkg átlagsúlyú, ízében az őszibarack és a sárgabarack aromája keveredik. A gyümölcs októberben érik , akkor szedhető, ha a teljes felülete beszíneződött, de a fán maradva a néhány fokos fagy sem árt neki. A gyümölcs különféle anyagokat tartalmaz (csersav, tanninok), melyek friss fogyasztásnál összehúzó hatásúak, mint a kökény esetében. A gyümölcsöket nagyüzemileg etiléngázzal kezelik, melytől a gyümölcsben lévő savak elbomlanak. Házi körülmények között egyszerűen almák közé kell rakni . Az alma érésekor megfelelő mennyiségű etiléngáz szabadul fel, amitől a datolyaszilvában lévő csersav elbomlik, és a gyümölcs megpuhul. A gyümölcsök feldolgozva elvesztik összehúzó hatásukat. A hazai gyümölcsökhöz hasonlóan készíthető belőlük befõtt, lekvár, de nyersen is kiváló. Japánban nagy mennyiségben aszalják, ami különleges csemegének számít.

1. oldal / 2
Találatok: 1 - 20 / 24

Datolyaszilva (Diospyros kaki, Hurmikaki)

'CINEBULI' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'COSTATA' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'HACYA' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'HANA FUYU' csersavszegény lotusz alanyon

Szabadgyökerű, 80/100/125 cm méretű oltványok lotusz alanyon

9500 Ft

'HANA FUYU' csersavszegény virgiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100/125 cm méretű oltványok virginiana ...

13500 Ft

'HIRA TANENASHI' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'HYAKUME' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'JIRO' (FUYU) csersavszegény

Cserepes, 100/125 cm méretű oltványok virgiana alanyon

'MUSCAT' virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

13500 Ft

'ROSIJANKA'

Szabadgyökerű 100-125 cm méretű oltványok virginia alanyon

13500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény

Szabadgyökerű 80/100/125 cm méretű oltványok lotusz alanyon

9500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény virginia alanyon

Szabadgyökerű 80/100/125 cm méretű oltványok virginiana ...

13500 Ft

'TIPO'

Szabadgyökerű 125/150 cm méretű oltványok lotusz alanyon

9500 Ft

'TIPO'

Cserepes 100/125 cm méretű oltványok lotus alanyon

15500 Ft

'VANIGLIA'

Cserepes, 3 éves koronás 125/150 cm méretű oltványok

1. oldal / 2

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház