Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A kínai ősfenyő, tudományos nevén Metasequoia glyptostroboides impozáns, karcsún kúpos koronájával, gyönyörű üdezöld lombozatával, rozsdabarna őszi lombszínével a legszebb lombhullató nyitvatermők egyike.

A virginiai mocsárciprussal (Taxodium distichum) közeli rokonságban álló faj a mocsárciprusfélék (Taxodiaceae) családjának tagja. Hazájában, Kína néhány déli tartományában 30-35 méter magasra növő fa. Törzse az alapjánál bordásan kiszélesedő, rozsdabarna kérge idősebb korában sötétszürkévé válik, s hosszanti csíkokban leválik. Rövidhajtásai és tojásdad, sárgásbarna rügyei látszólag átellenesen állnak. A fiatal hajtások színe zöld, később megbarnulnak. A levelek a rövidhajtásokon fésűsen helyezkednek el, ősszel a leveles rövidhajtások hullanak le. A szálas levelek ülők vagy igen rövid levélnyelűek, hosszúságuk 8-15 mm, szélességük 1-1,5 mm, csúcsuk tompa. Színi oldaluk fénytelen kékeszöld, a fonákuk a középér két oldalán elhelyezkedő 1-1 légzőnyílás-sortól világosabb színű. A fa egylaki, azaz a hím- és a nőivarú virágzatok egy növényen, de külön-külön foglalnak helyet. A porzós virágok végálló- vagy hónalji, lecsüngő bugákba rendeződve már ősszel megjelennek. A nővirágzatok keresztben átellenesen rendeződött termőpikkelyekből összetettek, amelyekből őszre zöld színű, később megbarnuló gömbölyded tobozok alakulnak ki. A hosszú kocsányokon lecsüngő tobozok hosszúsága 18-25 mm, szélességük 15-23 mm.

Gyors növekedésű fa, hazánk éghajlata alatt jól fejlődik. Az üdébb, nyirkosabb talajokat, a napos fekvést kedveli. Szabad állásba telepítsük, hogy koronája, lombozat minél jobban érvényesülhessen.

Nem található rekord

Kínai mammutfenyő - Metasequoia

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház