Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Az Asimina triloba (Pawpaw) Magyarországon eddig egy viszonylag ismeretlen gyümölcstermő növény, mely Észak-Amerika mérsékelt égövi területeiről származik. Hazánk teljes területén sikerrel termeszthető, kitűnően bírja az itthoni téli időjárást is, melyet alátámasztanak a Magyarország síkvidéki területén a növényről készült és mellékelt fotók is. A kontinentális klímához való alkalmazkodása mellett megjelenésével, hangulatával és gyümölcsének ízével egzotikus hangulatot áraszt.

Gyümölcs: A pawpaw a legnagyobb ehető őshonos amerikai gyümölcs.A különleges megjelenésű gyümölcs súlya 140-450 gr és hossza 7,5-15 cm közötti. A termés hosszúkás, kissé szabálytalan alakú és enyhén ívelt, kívülről sárgás-zöld héj fedi, a gyümölcshús sárgás színű. A gyümölcsben általában 10-14 mag van 2 sorban. A nagy barnás-feketés magok bab alakúak és 13-38 mm hosszúak. Gyakran előfordul, hogy a gyümölcsök fürtben (egy csomóban) vannak, mely akár 9 db-ból is állhat. Az érett gyümölcs puha és vékony héjú.

Termés: A gyümölcs 4 hét alatt érik be, augusztus közepétől októberig, ez függ a különböző tényezőktől. Éretten puha és könnyen leszedhető és jellegzetes finom illata van. Az érett gyümölcs kívülről világos-zöld, gyakran láthatóak rajta feketés foltok, de ezek nem befolyásolják az ízét és a fogyaszthatóságát. Az érett gyümölcs húsa sárga, krémes, kellemes ízű és illatú és nagyon tápláló. Ha kissé tovább hagyjuk érni, kívülről barnás színű lesz és az íze karamellesen kesernyéssé válik. A nem teljesen éretten leszedett gyümölcsök íze élvezhetetlen, de 1-2 hét alatt utóérik, fogyaszthatóvá válik. Jelenleg az elsődleges felhasználás a friss fogyasztás. Az érett gyümölcs nagyon törékeny (romlandó), szobahőmérsékleten 2-3 napig, de hűtőben 3 hétig eltartható. Összegezve elmondhatjuk, hogy ez egy nagyon finom gyümölcs, trópusi ízzel, mely nem hasonlítható egyetlen mérsékeltövi gyümölcshöz sem. Vigyázzunk, mert  a sok termés alatt letörhetnek az ágak !  

Találatok: 1 - 2 / 2

Asimina triloba

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház