Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2023. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása amennyiben a talaj nincsen átfagyva, előzetes egyeztetés után lehetséges , illetve ilyen időszakokban postán csomagban is küldünk növényeket.  A rendelésfelvétel folyamatos. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

 

kopasz kivi (Actinidia arguta - japán nevén szarunasi, magyarul kopasz kivijapán egresminikivi) egy japán származású kivifaj nemesített változata. Egyes területeken Németországban elterjedt nevén, weikiként ismerik. Német nyelvterületen bajor kiviként is emlegetik. A növény Japánban vadon nő, fürtökben termő gyümölcseit időtlen idők óta gyűjtik és felhasználják.

A meleg, napos, szélvédett, jó vízellátottságú helyeket kedveli, és már a telepítésekor támrendszert, pergolát kell építeni a részére. A meszes talajokat nem szereti, ezért a 6,0-6,5 pH- értékűnél lúgosabb talajra nem érdemes telepíteni. A savanyú talaj és a napos, de szélárnyékos fekvés létfontosságú a számára. A telepítés előtt ajánlatos szervesanyagokban gazdag, erdei földdel (1-1,5 × 0,60 m) talajcserét végezni. Egyenletes vízellátottságot igényel, a pangó talajvizet nem szereti, betegségekkel szemben ellenálló. Fagytűrő képessége (−25 °C - −30 °C-ig) kiváló, mégis ajánlatos szélárnyékos helyre telepíteni, mert szeles helyen, főleg az érési időszakban, a gyümölcsök sérülnek. Ha lúgos a talaj, akkor tőzeggel, marhatrágyával, fakéreggel, faforgáccsal, esetleg komposzttal dúsított talajú, kissé magasított ágyásba ültessük. A talaj savanyítása kénporral, alumínium-szulfáttal vagy savanyító hatású műtrágyákkal is megoldható.

A weikia mogyorónál nagyobb, a kivihez hasonló ízű, de annál sokkal kisebb fürtökben csüngő gyümölcseinek külső nagyon vékony héja, sárgászöld, a napos oldalán élénkpirossal bemosott, vagy barnás színezetű. Nem molyhos, ezért hámozatlanul fogyasztható, és feldolgozható. A weiki augusztus végén, szeptember elején érik, hidegebb, esősebb nyarakat követően érési ideje elhúzódik, és nem egyszerre, hanem csak válogatva szedhető. Beérését abból állapíthatjuk meg, hogy a sárgászöld héj kissé megbarnul és a gyümölcs megpuhul. Elnevezése Magyarországon nem egységes, a kertészeti szaklapok weiki-nek, de másutt mini-kivi-nek,kínai egres-nek, vagy bajorkivi-nek mondják.

Az actinidia arguta kétlaki növény, ezért 3-5 nőivarú példányhoz közel, egy hímivarúnak is lennie kell.

Egy fajtája, az önporzós kopaszkiviként ismert (Actinidia arguta 'Issai) öntermékeny, azaz megtermékenyítéséhez nincs szükség külön porzóra, már egy tő is terem.

Gyors növekedésű kúszónövény. Kedveli a napos, szélvédett, inkább savanyú talajú helyeket, a bőséges öntözést, de a pangó vizet nem szereti. Illatos, zöldesfehér színű virágai májusban–júniusban nyílnak. Termést általában csak második virágzása után hoz augusztus végén, szeptember elején. Gyümölcse hosszúkás alakú, zöld színű, édes, aromás ízű. Héja nem molyhos, és sokkal vékonyabb, mint a hagyományos kivié, így hámozatlanul fogyasztható. Jól tűri a hideget, -25 °C-ig fagyálló.

Találatok: 1 - 18 / 18

Kivi - fajták

'ADAM' porzó mandzsu kivi - Actinidia kolomitka

1L konténeres 40-60 cm növények (1db porzó)

3490 Ft

'ATLAS' porzós (hímivarú) nagytermésű kiwi

9x9-es cserepes 10/20 cm méretű növények

3490 Ft

'HAYWARD' termős (női ivarú) nagytermésű kiwi

9x9-es cserepes 10-20 cm méretű növények

3490 Ft

'ISSAI' öntermékeny kopasz minikiwi - Actinidia arguta

2L konténeres 40-60 cm növények (1db termős)

3490 Ft

'JUMBO' kopasz minikiwi - Actinidia arguta

2L konténeres 40-60 cm növények (1db termős)

3490 Ft

'KOKUWA' kopasz minikiwi - Actinidia arguta

2L konténeres 40-60 cm növények (1db termős növény)

3490 Ft

'ANANASNAYA' kopasz kiwi - Actinidia arguta

2L konténeres 40-60 cm növények (1db termős)

3490 Ft

'GENEVA' kopasz kiwi - Actinidia arguta

2L konténeres 40-60 cm növények (1db termős)

3490 Ft

'JENNY' öntermékeny nagytermésű kiwi

9x9-es cserepes 10-20 cm méretű növények

3490 Ft

'SOLO' öntermékeny nagytermésű kiwi

9x9-es cserepes 10-20 cm méretű növények

3490 Ft

'WEIKI' porzó (hímivarú) kopasz kiwi, japánegres

1L konténeres 40-60 cm növények (1db porzó)

3490 Ft

'ZAKARPACIE' öntermékeny nagytermésű hibrid kiwi

9x9-es cserepes 10-20 cm méretű növények

4490 Ft

ÚJ! 'BINGO' ® bőtermő kiwi , japánegres (kopasz kivi)

9x9-es cserepes 40-60cm méretű növények (1db termős)

3490 Ft

ÚJ! 'PURPUREA SADOWA' bőtermő piros kiwi, japánegres (kopasz kivi)

9x9-es cserepes 40-60cm méretű növények (1db termős)

3490 Ft

ÚJ! 'RED HARDY' bőtermő piros kiwi, japánegres (kopasz kivi)

9x9-es cserepes 40-60cm méretű növények (1db termős)

3490 Ft

ÚJ! 'SCARLET SEPTEMBER' bőtermő piros kiwi, japánegres (kopasz kivi)

9x9-es cserepes 40-60cm méretű növények (1db termős)

3490 Ft

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház