Termékkeresés

Új! 'JANTAR' folytonérő sárga málna

PDFNyomtatásE-mail
Cserepes (30-40 cm növények)
Two timer sugana gelbTwo timer sugana gelb
Two timer sugana gelb
Leírás

 

 A 'Jantar' sárga málna engedélyezett folytonérő fajta. A Lengyelországban termesztett sárga málna legnépszerűbb fajtája. Néhány vagy tucatnyi erős, merev hajtást hoz. Körülbelül 1,5 m magasságot ér el. Szára erősen borított tüskékkel.

A „Jantar” málna nagyon nagy és édes gyümölcsökkel rendelkezik, arany-narancs színű. Alakja gömb.

Bátran termeszthető házi- és veteményeskertben, opcionálisan kereskedelmi ültetvényeken. A gyümölcs desszertnek készült, és nagyon ízletes. Az ebbe a fajtába tartozó málna tartós és szállítás közben kevésbé sérülhet.

TERMESZTÉSI UTASÍTÁSOK:

A málna az igénytelen növények közé tartozik, termesztése kezdőknek is megfelelő. A növényt a gyökérhajtásokból származó hajtások regenerálják. Egynyári és kétéves hajtásokon is terem. A málnát semleges (enyhén savas) talajba ültetik, amelynek tápanyagban gazdagnak és elegendő nedvességtartalmúnak kell lennie. A trágyázás három szakaszban javasolt, kora tavasszal, május végén és betakarítás után. Használhat műtrágyát kis gyümölcsökhöz, Cererit vagy más természetes műtrágyát. Ideális a növényt napos helyre ültetni, de félárnyékban is jól boldogul.

Évelő málna metszése:

A termékeny (remontáns) fajták kétféleképpen vághatók:

1) Az őszi lombhullás után után vágjon le minden hajtást, közvetlenül a talaj felett. De a málna csak egyszer szaporodik, ősszel. A gyümölcsök azonban általában nagyobbak.

2) A nyári betakarítás után vágjuk le azokat a hajtásokat, amelyekről betakarítottuk. Csak az újonnan kifejlett hajtások maradnak meg, amelyekből ősszel leszüretelik. Ezeknek a hajtásoknak a tetejét a megtermékenyítés után levágják (kb. 30 cm), és jövő nyáron újra teremnek.

Ugyanakkor a málna eltávolításakor eltávolítjuk az elszáradt, törött, nagyon gyenge vagy fertőzött hajtásokat. A növény kivilágosodik, felerősödik, majd a többi hajtás jobban fejlődhet.

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház