Termékkeresés

Kínai schizandra (az Életbogyó!)

PDFNyomtatásE-mail
K13 konténeres (30-50 cm növények)
K__nai_schizandr_52d6522fedf92.jpgK__nai_schizandr_52d6522fedf92.jpg
Leírás

Schizandra, az életbogyó

(más megnevezései még: kínai keserűfű, kúszó magnólia, népies neve Kínában: "wu wei zi" ötízű bogyó)

Fás hajtású, 3 méter magasra is megnövő kúszónövény, fürtös, piros bogyós terméssel. Észak-, Északkelet-Kínában és a szomszédos orosz- és koreai területeken is található. Májusban megjelennek az erősen illatos virágai. Teljesen télálló, a betegségekkel szemben ellenálló. Szeptember, októberben érnek meg a 10-cm-es fürtjei.

A bogyók 5 mm átmérőjűek, nyersen vagy főzve fogyasztják. A gyümölcs húsa és héja édes-savanyú, a magja keserű és erős, az összerágott leveleknek sós az utóíze - ezért hívják ötízű bogyónak.

A schisandra gyümölcs a biológiailag aktív összetevők széles skáláját tartalmazza: Savakat, C és E vitamint, fitoszterolokat, fitoösztrogéneket, antioxidánsokat, illóolajokat.

A schisandra gyümölcs 30 különböző fitoösztrogént tartalmaz. Ezek a növényi vegyületek ösztrogén-szerű tulajdonságokkal rendelkeznek, májvédő és májregeneráló tulajdonságokkal bírnak. Májvédő hatás részben az antioxidáns tulajdonságainak köszönhető. Továbbá, adaptogén tulajdonságokkal is rendelkezik, melynek segítségével hatásosan képes megküzdeni a gyulladásokkal, fertőzésekkel, valamint a mentális, fizikai és környezetből származó stressz hatásokkal.

A schisandra egy természetes tonizáló növény, köhögés csillapító és tüdő tisztító hatással rendelkezik (megtisztítja a tüdőt a slejmtől.

A schisandra emellett javítja a légzésfunkciót, csökkenti a magas vérnyomást, tágítja az ereket, javítja a vérkeringés, a szívműködést, a látást, csökkenti a vércukorszintet. Szinte minden fontosabb szervünkre pozitív hatással van.

Gyógyhatása: Az alternatív kínai medicina az alábbi területeken használja a schisandra növényt:

- fizikai kimerültség

- légzőszervi betegségek

- mentális problémák

- köhögés

- alacsony energiaszint

- szív-, és érrendszeri megbetegedés

- májbetegség

- alvási rendellenesség

- prosztatarák

 

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház