Termékkeresés

Idared

PDFNyomtatásE-mail
Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)
Idared_52c6d643e530f.jpgIdared_52c6d643e530f.jpg
Leírás

Az Idared a Jonathan fajtacsoportba tartozik, a Jonathan és Wagener fajtákból nemesítették 1942-ben az USA-ban. Gyümölcse középnagy-nagy (180-200g), enyhén lapított gömb alakú, sima és mérsékelten viaszos héjjal. A felület fedőszíne élénkpiros, húsa lédús, lassan puhuló, de nyomódásra érzékeny.

Az Idared alma íze enyhén savanykás, a Jonathan-hoz hasonló cukortartalommal. Október elején szüretelhető, megfelelő levegőjű tárolóban akár februárig is eltartható (ez az egyik legjobban tárolható fajta). Mivel savai igen lassan bomlanak, ezért optimális fogyasztási érettségét tavasszal (3-4 hónapos tárolás után) éri el.

 

Fája a fejlődés kezdeti szakaszában erősebb növekedésű, ami a termőkorba érve mérséklődik, végül mintegy 10%-kal kisebb méretet ér el az eredeti Jonathan-hoz képest. Intenzív termelési környezetben is kiválóan alkalmazható, mivel a koronaforma alakítására lekötözés nélkül is lehetőséget ad. A Jonathan-hoz hasonlóan a lisztharmatra igen érzékeny, így a növényvédelem során erre kiemelt figyelmet kell fordítani.

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház