Termékkeresés

Új! 'TWO TIMER SUGANA GELB' folytonérő sárga málna

PDFNyomtatásE-mail
Cserepes (30-40 cm növények)
Two timer sugana gelbTwo timer sugana gelb
Two timer sugana gelb
Leírás

 

 

A SUGANA GELB sárga málna (Rubus idaeus Sugana Gelb) az évelő (remontáns) fajták közé tartozik. Az élénksárga gyümölcsök akár 2,5 cm nagyságúak és kiváló ízűek. A gyümölcsök egy és kétéves száron is nőnek. Az első betakarítás június közepén kezdődik (kétéves hajtásokon), a második gyümölcs betakarítását augusztus és szeptember fordulóján kezdjük (egyéves hajtásokon). A Raspberry Sugana Gelb egy egészséges növekedésű, függőleges, oszlopos növekedésű fajta, amely alkalmas nyílt terepen és cserépben történő termesztésre az erkélyen vagy teraszon is.

TERMESZTÉSI UTASÍTÁSOK:

A málna az igénytelen növények közé tartozik, termesztése kezdőknek is megfelelő. A növényt a gyökérhajtásokból származó hajtások regenerálják. Egynyári és kétéves hajtásokon is terem. A málnát semleges (enyhén savas) talajba ültetik, amelynek tápanyagban gazdagnak és elegendő nedvességtartalmúnak kell lennie. A trágyázás három szakaszban javasolt, kora tavasszal, május végén és betakarítás után. Használhat műtrágyát kis gyümölcsökhöz, Cererit vagy más természetes műtrágyát. Ideális a növényt napos helyre ültetni, de félárnyékban is jól boldogul.

Évelő málna metszése:

A termékeny (remontáns) fajták kétféleképpen vághatók:

1) Az őszi lombhullás után után vágjon le minden hajtást, közvetlenül a talaj felett. De a málna csak egyszer szaporodik, ősszel. A gyümölcsök azonban általában nagyobbak.

2) A nyári betakarítás után vágjuk le azokat a hajtásokat, amelyekről betakarítottuk. Csak az újonnan kifejlett hajtások maradnak meg, amelyekből ősszel leszüretelik. Ezeknek a hajtásoknak a tetejét a megtermékenyítés után levágják (kb. 30 cm), és jövő nyáron újra teremnek.

Ugyanakkor a málna eltávolításakor eltávolítjuk az elszáradt, törött, nagyon gyenge vagy fertőzött hajtásokat. A növény kivilágosodik, felerősödik, majd a többi hajtás jobban fejlődhet.

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház