Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2020. tavaszi szezonra a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények rendelés felvételét megkezdtük, amennyiben az időjárás engedi  a csomagok feladását is el fogjuk indítani. Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már jövőre  termő) változattal is rendelkezünk. A 2020-as tavaszi szezonra sok fajtaújdonsággal készülünk, ezek feltöltése a webáruházba folyamatosan történik február közepéig.

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető ezekről.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. Termékeinket továbbá megtalálja a vatera.hu oldalain is kiskert felhasználói névvel.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

A kivi bokros, eredendően kétlaki, több méteres hajtásokkal rendelkező kúszónövények, pontosabban a nőivarú növények gyümölcse. Botanikai értelemben több, mintegy negyven fajról van szó. A nálunk ismert és kapható kivi az Actinidia deliciosa vagy az Actinidia chinensis bogyója, de fogyasztható az A. arguta és A. kolomikta gyümölcse is, amelyek apróbb szeműek, nem szőrös héjúak. Ezeket kopasz kivinek vagy japán egresnek is hívják.
A kivik őshazája Kína, pontosabban Dél-Kína, ahol régóta számon tartott kultúrnövények. Ott jang taonak nevezik. Hogy miért is hívják nálunk kivinek, arra még majd visszatérünk. Éretten ovális, nagy tojásnyi, 5-6 cm átmérőjű, 60-120 grammos nagyságot elérő barna szőrös héjú és üde zöld belsejű termése van. A zamatos, lédús bogyók édeskés, mégis enyhén savanykás íze és állaga leginkább talán az eperhez hasonlítható. Akkor érett és finom, ha héja ujjunkkal benyomható, és az érett őszibarackhoz hasonlóan puha. Mákszerűen apró fekete magjai úgynevezett magkoszorút alkotnak, minden további nélkül ehetők. A hozzánk érkező nagy szemű kivit importáljuk. Új-Zélandról júliustól októberig szállítják, de Dél-Európában is megterem, s csaknem egész évben kapható a hazai gyümölcsösöknél. 100 g kivi mindössze 40 kalóriát, 100-250 mg C-vitamint, A-, D- és E-vitamint is tartalmaz. Egy-két szem kivi napi A- és C-vitamin szükségletünket is fedezheti. Különösen gazdag vasban és káliumban, fontos szelénforrás.
A nálunk kapható kivinek szőrös, nem túl kívánatos a héja, nehezen tisztítható, mosható meg, ezért bár ehető volna, nem szoktuk elfogyasztani. Egyébként flavonoid antioxidánsokat rejt. Magja viszont hasznosul, rengeteg alfa-linol-savat és omega-3-zsírsavat tartalmaz. A kivinek enyhe hashajtó hatása lehet. Pontos okát nem tudjuk, lehet, hogy pusztán növényi rostjainak összetételében keresendő. A nyers kiviben található actinidin egy fehérjebontó enzim. A papainhoz hasonló proteáz. A sütés-főzésben hasznunkra lehet, nemsokára megtudjuk miért. Ugyanakkor egyeseknél allergénnek bizonyul. Leginkább azok válhatnak rá érzékennyé, akik az ananászra, papayára vagy latexre allergiásak.
Találatok: 1 - 3 / 3

Szőrös nagytermésű kiwi

Öntermékeny nagytermésű kiwi 'Jenny'

2L-es cserepes 40-60cm méretű növények (öntermékeny)

2990 Ft

Porzós (hímivarú) nagytermésű kiwi 'Tomuri'

2L-es cserepes 40-60cm méretű növények

2990 Ft

Termős (női ivarú) nagytermésű kiwi 'HAYWARD'

2L-es cserepes 40-60cm méretű növények

2990 Ft

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház