Termékkeresés

Korale (vörös áfonya)

PDFNyomtatásE-mail
K9*9 konténeres (15-20 cm növények)
Korale__v__r__s__52d4f92154b52.jpgKorale__v__r__s__52d4f92154b52.jpg
Leírás

Napjaink csodaszere, a vörösáfonya Színe alapján lett korall piros vörösáfonya. Alacsony termetű örökzöld gyümölcstermő törpecserje. Kimondottan savanyú talajt kedveli.

 

Hamar termőre fordul!

 

Félárnyékos helyre ültessük.Téliesíteni nem szükséges,de saját tapasztalatom alapján ültetés után két évig elővigyázatosságból célszerű lombbal vagy szalmával takarni. Végmagassága kb. 20-40 cm.

 

Ez a vörös kis gyümölcs igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar. Az antioxidáns vitaminok – mint az E-vitamin, béta-karotin, és 30–40 mg/100g C-vitamin – fokozzák a hatását. De nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként is tartalmaz. Nőknek kifejezetten ajánlott, hiszen nem csupán a szájüregben, de a húgyutakban megjelenő baktériumok ellen is kiválóan lép fel a benne található proantociandin hatóanyagának következtében.

 

Felhasználható - Gyümölcsként: mártások, dzsem, lekvár, kompót, saláták, pudingok, főzelékek, édes rizs, vadhúsok, gyümölcsbor készítésére.

 

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház