Termékkeresés

Új!Korai rezisztens kajszi 'BIG RED'

PDFNyomtatásE-mail
Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)
Leírás

Idénynyitó fajtának számít a Big Red fajta is, amelyet szintén az Escande csoport nemesített. Érése 10 nappal követi a Pinkcot-ot (körülbelül akkor érik, mint a Goldrich).
Finom ízű, gyümölcshúsa nagyon illatos és lédús, 15° Brix értékű. Héja közepesen vastag, emiatt ez a fajta is válogatható géppel és jól viseli a szállítást. Hűtőházban akár 2 hétig is eláll, pulton tarthatósága egy hét. Külleme tetszetős, fényes, 75-85 százalékos nagyon piros fedőszíne miatt a vásárlók szívesen választják.
A gyümölcsök 65 százaléka a 2A, 35 százaléka a 3A mérettartományba esik. Termőkorban, kiegyensúlyozott terhelés mellett 18-20 tonnát terem hektáronként. A szüret 2-3 menetben történik, fontos, hogy ne kezdjék túl korán az első szedéseket. Megtévesztő lehet, hogy a piros szín gyorsan kialakul, a fán való egyenletes, jó elhelyezkedés következtében viszont a gyümölcs még nő az utolsó napokban.
A fák növekedési erélye nagyon erős. Gyorsan termőre fordul és korán magas termésátlag elérésére képes az ültetvény. A Bergarouge (Arivi) fajtához hasonlóan a nemesítők ennél a Big Rednél is több vázág meghagyását javasolják a metszés során. Úgy kell alakítani a fát, hogy az első-másodéves fákon kialakított éves vesszőkön, azaz a leendő vázkaron ne legyenek gyümölcsök.
Big Red fajta önmeddő, emiatt porzó fákra van szükség. Erre alkalmas fajták: Pinkcot, Sylred, Spring Blush, Early Blush Rutbhart és Sweet Red.

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház