Termékkeresés

Új! 'CHRISTINA' kései cseresznye

PDFNyomtatásE-mail
Szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények)
Leírás

 

Ez az egyik legérdekesebb késői fajta, amely a Kordiával egy időben érik. Nagyon szép gyümölcsöt hoz. Csehország, Van x Kordia keresztezése. A növekedése gyenge és mérsékelt - hasonló a Gisela 6 alanyra oltott fákéhoz. A korona nagyon szabályos, tökéletesen elágazó. A korona térfogata legalább 30% -kal kisebb, mint más együtt ültetett fajták koronája. Elég korán virágzik, mégis fagyállónak tekinthető. Beporzók: Vanda, Aida, Lapins, Rita, Sweetheart. A Monilia laxával szemben ellenálló.

Érése a 6-ik héten akárcsak Kordia. A cseresznye sokáig a fán hagyható, mert nem veszíti el szilárdságát és ízét. Gyümölcse nagy, 9-11 g nagyon magas hozam mellett is. A gyümölcs nagyon szép, sötétvörös, fényes, édes, enyhén fűszeres ízű - szilárd és gyakorlatilag soha nem reped el! A fajta nagyon gyümölcsöző, azon kevesek egyike, amely már a szemzés utáni 2. évben jelentős termést ad!

Christina egyesíti az összes előnyt: magas hozamot, korai gyümölcsöt, kiváló gyümölcsminőséget és jó egészséget. A svájci tapasztalatok szerint ez a fajta az egyik legmegbízhatóbb a termésben - a nehéz évek gyümölcstermelőinek jó támogatás lehet. Magas termése és alacsony növekedése miatt kiválóan növekszik az alanyoknál. Az öreg fák erősebb metszést igényelnek.

Kosár

 x 

Üres Kosár

Termékkeresés

Webáruház