Termékkeresés

 

logo

 

Tisztelt vásárlóink, a 2022. tavaszi szezonban a szabadgyökerű gyümölcsfák és egyéb szabadgyökerű növények fizikai kiszolgálása befejeződött. Rendelést folyamatosan veszünk fel továbbra is, de már csak 2022. őszi kiszállításra. A webáruházban jelenleg a szabadgyökerű növényekre vonatkozó árak csak tájékoztató jellegűek (legutóbb ennyiért adtuk 2022. tavaszán), az euro őszi árfolyama és a beszállítói áremelkedések miatt 2022-es őszi árakat csak 2022. szeptember végétől tudunk mondani.  Sok fajta gyümölcsfából cserepes, (akár már  termő) változattal is rendelkezünk még. 

 

Telefonon vagy emailen bővebb felvilágosítás kérhető.

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉGEK ÉS FIZETÉSI MÓDOK : KATT A LINKRE!!

Üdvözli Önt a Kiskert.com webáruház. Amennyiben  vásárolni szeretne nálunk, kérjük először regisztráljon, de amennyiben Önnek kényelmesebb, csupán böngésszen termékeink között, és megrendelését e-mailben is elküldheti részünkre a kiskert@kiskert.com email címre, vagy SMS-ben a (30) 348 6134 telefonszámra.

Kérjük, mindkét esetben a megrendelés elküldése előtt szíveskedjen elolvasni a felhasználási feltételeket , melyek fontos információkat tartalmaznak a vásárlás menetéről. Termékkínálatunkat folyamatosan frissítjük, ezért érdemes időnként meglátogatni bennünket.

Amennyiben Ön mégis olyan növényt keres, ami kínálatunkban jelenleg nem található meg, esetleg a növény más méretben érdekelné, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot. Amennyiben személyesen is szeretne meglátogatni bennünket, azt előzetes e-mail-ben vagy telefonon  történő egyeztetést követően teheti meg. 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vásárlókat a félreértések és a reklamációk elkerülése végett, hogy szabadgyökerű gyümölcsfákra és egyéb a webáruházban található szabadgyökerű növényekre rendelést egész évben veszünk fel, de fizikailag kiszolgálni ezeket a  növényeket csak október végétől következő év március végéig ( a növények nyugalmi időszakában) tudjuk időjárás függvényében.

Megértésüket köszönjük.

Kellemes böngészést kíván Önnek a Kiskert.com csapata.

 

Kelet-Ázsiából származó gyümölcsfaj, Japánban, Kínában, Koreában nagy területeken termesztik. Több mint ezer régi Japán fajta ismert. Európában a múlt század elején fõleg Olaszországban és Spanyolországban kezdték ültetni és nemesíteni. Ezeknek az európai fajtáknak köszönhetően hazánkban is sok helyen sikerrel termeszthető. Néhány fajta fagytűrése elérheti a mínusz 20 fokot is . Előfordul még a volt Szovjet utódállamok területén is, és szinte a teljes Európában, még Német és Lengyelországban is.

A fő faj a Diospyros kaki: általában szubtrópusi - mediterrán - mérsékelt égövi területeken fordul elő, de termesztik szerte a világban még trópusi hegyvidéki területeken is. 

A datolyaszilva gyümölcse 20-25 dkg átlagsúlyú, ízében az őszibarack és a sárgabarack aromája keveredik. A gyümölcs októberben érik , akkor szedhető, ha a teljes felülete beszíneződött, de a fán maradva a néhány fokos fagy sem árt neki. A gyümölcs különféle anyagokat tartalmaz (csersav, tanninok), melyek friss fogyasztásnál összehúzó hatásúak, mint a kökény esetében. A gyümölcsöket nagyüzemileg etiléngázzal kezelik, melytől a gyümölcsben lévő savak elbomlanak. Házi körülmények között egyszerűen almák közé kell rakni . Az alma érésekor megfelelő mennyiségű etiléngáz szabadul fel, amitől a datolyaszilvában lévő csersav elbomlik, és a gyümölcs megpuhul. A gyümölcsök feldolgozva elvesztik összehúzó hatásukat. A hazai gyümölcsökhöz hasonlóan készíthető belőlük befõtt, lekvár, de nyersen is kiváló. Japánban nagy mennyiségben aszalják, ami különleges csemegének számít.

Találatok: 1 - 15 / 15

Datolyaszilva (Diospyros kaki, Hurmikaki)

'COSTATA' virginiana alanyon

Cserepes, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

15500 Ft

'HANA FUYU' csersavszegény virgiana alanyon

Cserepes, 100/125 cm méretű oltványok virginiana alanyon

15500 Ft

'JIRO' (FUYU) csersavszegény

Cserepes, 100/125 cm méretű oltványok virgiana alanyon

15500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény virginia alanyon

Cserepes 100/125 cm méretű oltványok virginiana alanyon

15500 Ft

'ROSSO BRILLANTE' csersavszegény virginiana alanyon

Szabadgyökerű, 80/100 cm méretű oltványok virginiana alanyon

'TIPO'

Cserepes, 3 éves koronás 125/150 cm méretű oltványok

'TIPO'

Cserepes 125/150 cm méretű oltványok virginia vagy lotus ...

15500 Ft

'VANIGLIA'

Cserepes, 3 éves koronás 125/150 cm méretű oltványok

'VANIGLIA' datolyaszilva virginia alanyon

Cserepes 125/150 cm méretű oltványok

15500 Ft

Új! 'BULL HEART' Bikaszíve datolyszilva

Cserepes , 60-80 cm méretű oltványok

12700 Ft

Kosár

 x 

A kosara még üres

Termékkeresés

Webáruház